28 Aralık 2011 Çarşamba
DACRON ALLERBAN, EVOTEKS
Toz mite*, bakteri** ve mantar* önleyici:
Toz mite’larının ürettiği alerjenler, astım gibi solunum yolu hastalıkları ile ilişkilidir.Elyaf dolguya yapılan önemli bir katkı olan Allerban®, aktif madde içeriği olup, toz mite’larının* ve mantarların* yanı sıra bakteri** oluşumlarının önüne geçen bir maddedir.
Allerban®’ın verimliliği bağımsız laboratuarlarda (IFTH - Fransa ve Namsa - ABD) tarafından test edilmiştir.
Yüksek teknolojili dolgu elyafları yastık ya da yorganınızın uzun sure gitmesini sağlarken orijinal görünümünü korur.
Üstün Konfor:
Yastık yada yorganınızın dolgu elyafları, en mükemmel ve uzun süreli konforu sağlayacak biçimde titizlikle seçilir ve kontrol edilir.
Hafiflik:
Bu ürünün dolgu elyafı minimum ağırlıkla maksimum konfor sağlamak üzere özel olarak bir araya getirilmiş çok ince ve aşırı hafif liflerden oluşur.
Düzenli ısı:
Yorganınız içerisinde tasarlanan içi boş elyaflar hava sirkülasyonunu geliştirirken nem birikmesini azaltarak tüm gece boyunca hoş bir mikro iklim oluşturur.
Ekstra Şişkin:
Dolgu maksimum sıcaklık ve hacmi vermek üzere yüksek hava içeriğiyle düşünülmüş içi boş elyaftan üretilir.
* Elyaf özellikleri belli başlı mantarların oluşumunu önlediği gibi (Aspergillus Repens) toz mite’larının yaşam döngüsü için son derece önemli olan bakterileri (Dermatophagoides pteronyssinus) ve ayrıca.
** Staphylococcus Aureus ve Klebsillia Pneumoniae’yı barındırmaz.
Etiketler:
Dacron Allerban,
Evoteks,
Hakan Barbaros Gül
6 Aralık 2011 Salı
İşletmelerde Aptal Puma Sendromu
Bazı şirketler doğru büyüyor ve kazanıyor, bazıları ise kaybediyor. Kazanan ve işletmelerin birbirinden çok farklı ve zıt özellikleri var. “yeni ekonomi” kavramı ile ifade edilen sistemler bilgiye, yaratıcılığa ve sorumluluk alma davranışına gereksinim duyuyor. Ana ticaret konularına fokus olmayan ve belirleyici konuların dışında, farklı farklı çalışmalar yapan şirketler, sonuç almakta zorlanıyorlar.
Halen hedef müşteriler segmentlerini bilmeyen işletmeler var. Müşterileri kimler?, Ürün ve hizmetlerini satınalan hedef müşterilerinin diğer ihtiyaçları nedir? Rakipleri kim? İşletme sahiplerinin çoğu her sabah işyerini açmanın maliyetini bilmiyor. Neden İş sahipleri, vakitlerinin çoğunu, diğer elemanlarının yapabileceği, günlük rutin işlerle geçiriyor. Doğru hedefe yönlenen işletmeler, doğru bir yönetimle, müşteri segmentlerini ve hedef pazarlarını tespit etmeyi öğrendiklerinde ise satışlarını arttırıyor, daha az çabayla daha fazla ciro elde edebiliyorlar.
Doğada avını yakalamak için bu hesabı yapan tek hayvan var. Puma. Bir puma avının peşinden ne kadar koşar? İşte ormanların vahşi avcısını uygarlıkların kurucusu insan’a örnek yapacak olanda pumanın bu özelliğidir. Puma avının peşinden sürdürdüğü “ölüm koşusunu” her zaman avının cüssesine göre ayarlar.
Pumanın bir avda kullanabileceği sınırlı bir enerjisi vardır. Bunu çok iyi ayarlar. Yani bir ceylan ele geçirmek için koştuğu süre ile, bir tavşanın peşinden geçirdiği süre asla aynı değildir. Çünkü puma akıllı bir hayvandır ve koşarken harcadığı enerji miktarı, avdan elde edeceği potansiyel enerji miktarını aştığı anda puma koşmaktan vazgeçer. Yenilgiyi kabul edip başka av arar. Bu nedenle ceylanın peşinden fazla, tavşanın peşinden çok daha az koşar.
İş hayatında da “puma” örnek alınır ve az kazanç peşinde çok emek para ve zaman kaybedilmesi de “aptal puma sendromu” diye adlandırılır. İş hayatında, Başarı, pumalıktan, yani harcanan emek, ulaşılan sonuç ilişkisindeki dengeyi iyi saptamaktan geçiyor.
Kaynak: Murat Yılmaz, www.pazarlamaprojeleri.com
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)