28 Şubat 2008 Perşembe

TEKSTİL BAKANLIĞI


Petrol, Su ve genel olarak enerji gündemimizde iken ve bu iki madde ile ilgili bakanlık söylentileri dolaşırken Tekstil nereden çıktı diyebilirsiniz. Tekstil Sektörü seksenli yıllardan bu yana ihracatın her zaman lokomotifi olmuştur. Tekstilcinin işleri iyi olduğu zaman turizmde, inşaatta, otomotivde iyi olmuştur. Tekstilci öksürdüğü an inşaatçı zatürree olmuştur. Gel gör ki geçen dönemki hükümetin gözdesi maalesef otomotiv sektörü olmuştur.

Düz mantıkla otomotiv sektörü Tekstil sektörüne göre KDV’si yüksek ürün statüsündedir. Ama atlanan bir şey var.Bu şey geçen hükümetin en büyük başarısızlığı olan işsizliktir! İşsizliğin de çaresi yeni bir emek yoğun sektör bulununcaya kadar genel adıyla Tekstil Sektörü’dür.

Tekstil sektörüne yapılan üvey evlat muamelesi yüzünden makamı büyük aklı küçük sektör temsilcilerimiz çareyi yurt dışında aramışlar ve yatırımlarını dolayısıyla istihdamlarını oralara kaydırmışlardır. Buna gaflet mi dersiniz delalet mi? Bilemem. Bildiğim tek şey dün Bulgaristan ve Romanya’ya gidenler nasıl popolarına bakarak geri döndülerse bugün popüler olan Mısır’a gidenler de aynen öyle döneceklerdir. Yazık…Sonuç itibariyle Başbakan eğer istihdam yaratmak ve işsizlik sorununa ciddi bir çözüm bulmak istiyorsa mutlaka Tekstilciye kulak vermeli onu daha iyi duyabilmek için Ankara’ya, yanına bir bakan koltuğu daha koymalıdır.

Tekstil’in canlanması ile otomotiv, inşaat ve beyaz eşya da patlama olacaktır.

İlgililerin ilgisine ve bilgisine.

Saygılarımla.....

Bu yazı 473 kere okunmuştur.


KAYNAK : YENİ ALANYA GAZETESİ Sabih Samur 13.09.2007

Hiç yorum yok: