3 Aralık 2008 Çarşamba

Levent Çotuk ve Hayat Mücadelesi

RGS Global ismi ile bir rüzgâr esti 2004–2006 yılları arasında Tekstil Camiasında. Rüzgarın belki de kasırganın sahibi malum kişi Levent Çotuk ve ekibi idi.
Rodi Jeans'teki profesyonel yöneticiliğini başarı ile tamamlayarak Rodi Ailesinden alkışlarla uğurlandı. Mevcut birikimini ve müşteri portföyünü kendi kurduğu şirketinde değerlendirmek istedi ve öyle de yaptı.
Yaptı ama hepimizin yaptığı hatayı yaptı. Müşterinin peş peşe gelen talepleri doğrultusunda çok kısa bir zaman diliminde % 300 büyüme gösterdi. Anadolu Aslanları’na katıldı. Yozgat ilimizde en büyük istihdamı gerçekleştirdi. Dokuma ve Denim pantolon üretim tesisi Yozgat'ın belli bir dönem gurur kaynağı oldu.
İşte hata da bu nokta da başladı.İş potansiyeli ve yatırımları destekleyecek finans planlamasına aynı özeni göstermeyerek belli bir dönem sonra, malum nakit akışı sıkıntısı ve peşinden gelir-gider dengesi sıkıntıları...
Ve beklenen son; 300 kişinin işsizler ordusuna katılması, İTO’dan bir kaydın daha silinmesi.İki yıl süren bir takip. İcralar, dosyalar, alacaklıları tek tek ziyaret etmesi, ev adresinin resmi ve fiili olarak değişmemesi(aynı kalması),telefonunun 24 saat açık olması, herkese cevap vermesi ve insanlardan KAÇMAMASI...
İki yılın sonunda silkiniş, kalınan yerden devam kararı.
En iyi savunmanın karşı taarruz olduğunun bilincinde olan Levent Kardeşimize çıkmışolduğu hayat kavgasında başarılar diliyoruz.
Bu savaşı sembolize etmek amacıyla kamuflajlı fotoğrafını kullanıyoruz.
Onurlu mücadelende yolun ve bahtın açık olsun.
Unutma! Düne kadar seninle zaman zaman saygı sınırlarını dahi aşan diyaloglarda bulunanlar (sen dimdik durduğunda iş gücünle, yarattığın istihdamla) emin ol sana yeniden Levent Ağabey diyeceklerdir.
.
.
Levent Çotuk'tan Öğütler
1) En küçük çekirdek olan ailene sığın, tüm zamanını sadece eşin ve çocuklarınla geçir. Yalnız onlardan güç alabilirsiniz.
2) Sağlığına dikkat et! (sigarayı bırak) Vücudunu dinç (fit) tut!
3) Ne iş yapıyorsan en iyisini yapmaya çalış, az da olsa fark etmez, sunduğun ürünün en kalitelisini ver piyasaya.
4) Bulunduğun pozisyonu (borçlarını v.s.) çok net olarak gör, algıla ve tablona hakim ol.
5) ALLAH ile aranı düzelt!
Sabih Samur

Hiç yorum yok: