8 Haziran 2009 Pazartesi

ITM 2009, çok önemli bir misyonu yerine getirecektir


Katılımcı ve ziyaretçilerin, bir sektörel fuardan beklentilerini en başarılı şekilde karşılayan ITM Uluslararası Tekstil Makineleri Fuarları'nın üçüncüsünü, 2009 yılında TEKNİK Fuarcılık olarak; TÜYAP, TEMSAD ve TTSİS işbirliğiyle yapıyoruz. Dünya çapında tekstil sektörüne yönelik fuarlarda ciddi bir yavaşlama yaşanırken, Türkiye'de gerçekleştirdiğimiz ITM Uluslararası Tekstil Makineleri Fuarları’nın, Avrupa fuarlarının da önüne geçebileceğini gördük. Avrupa'daki fuar katılım ücretlerinin yüksek olması, Avrupa tekstilinin her geçen gün daha hissedilebilir bir sektörel daralma yaşaması, tekstil üretiminin bu bölgeden farklı bölgelere doğru yönlenmesi gibi faktörler, Avrupa'daki fuarların cazibelerini kaybetmelerine neden oluyor. Bu da doğal olarak ITM Fuarlarımızı her geçen gün daha da avantajlı kılıyor.

Coğrafi açıdan Ortadoğu, Türk Cumhuriyetleri, Balkanlar ve Avrupa'ya yakınlığımız bize fazladan büyük avantajlar sağlıyor. Mesafe açısından Türkiye'nin yarattığı maliyet çok daha azdır; karayoluyla bile Ortadoğu, Doğu Avrupa ve birçok Avrupa ülkesine kolay ulaşım mümkündür. Böyle bir merkezi noktada yapılan bir fuar bize göre, gelecekte çok daha iyi bir gelişmişlik ve talep edilebilirlik düzeyine oturacaktır. Bizim hedef pazarlarımız bellidir. Öncelikle Ortadoğu'nun, Türki Cumhuriyetlerin ve Balkan ülkelerinin tamamını hedeflemekteyiz. Hedef ziyaretçilerimizin büyük çoğunluğu da zaten daha çok bu bölgelerden gelmektedir. Bunun yanı sıra biz, Uzak Doğu ülkelerinden de yoğun ziyaretçi ve katılımcı olacağına inanıyoruz.


Makinesini satmak isteyen üreticilerin katılacağı fuar, Tekstil Ülkesi Türkiye'de yapılacak Tekstil Makineleri Fuarı'dır.


Türkiye, fuarcılık anlamında bu bölgenin kalbidir. Türkiye, Avrupalı ve Türk üreticilerin makinelerini en güzel biçimde sergileyebilecekleri, çalıştırabilecekleri, bölge ülkelerden gelecek ziyaretçileri en iyi şekilde ağırlayabilecekleri en rahat, en ucuz, en kolay ve en güzel ülkedir. Bu, uzun yıllar daha böyle devam edecektir. Makinesini satmak isteyen üreticilerin katılacağı fuar, Tekstil Ülkesi Türkiye'de yapılacak olan Tekstil Makineleri Fuarı'dır; ITM Fuarları da bunu açıkça kanıtlamıştır. ITM Fuarları, bu coğrafyada yer alan ülkelerin yatırımcılarının, sanayicilerinin, üreticilerinin en kolay ulaşabileceği ve en problemsiz fuar atmosferini yakalayabileceği fuarlardır.

Şu da unutulmamalı ki tekstil dünyasında rekabet hızının alabildiğine arttığı bir süreçte, yatırımcıların varlıklarını ve başarılarını sürekli kılmalarındaki kilit nokta, dünya standartlarını yakalamak ve bu standartların sürekliliğini sağlamaktır. Türk tekstil sektörünün gelecekte zirveye yerleşmesi ve ITM 2009'un çok daha başarılı geçmesi için, Türkiye'nin konusunda uzman isimleri TEKNİK Fuarcılık, TÜYAP, TEMSAD ve TTSİS olarak güçlerimizi birleştirdik. Bu doğrultuda ITM 2009 Fuarı'nın, daha fazla katılımcı, daha fazla ziyaretçi ve daha fazla yatırım olanağı sağlaması adına çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İnanıyoruz ki bu beraberlik, gerek Türk tekstili adına, gerekse dünya tekstilini hareketlendirmesi adına çok önemli bir misyonu yerine getirecektir.

Hiç yorum yok: